Stockholmsrosens tidigare program

Här kan du läsa om vad vi har haft för programpunkter tidigare genom åren.

 

Onsdag 23 februari 2022 kl 18

Rugosor och rugosahybrider - zoom-möte 

Vi fortsätter vår exposé över olika rosgrupper. Detta möte ägnar vi de tåliga och odlingsvärda rugosorna. Gruppen innehåller ett brett spektrum och man hittar här såväl enkla skönheter som exemplar med blommor täta som kålhuvuden.

Anmäl dig till stockholmsrosen@svenskarosensallskapet.se  senast 21 februari så får du en länk till zoom-mötet.
 

Lördag 19 mars 2022 kl 13.00

Årsmöte - zoom-möte 

StockholmsRosens årsmöte för 2022 äger rum samma datum som Svenska rosensällskapet (SRS) håller sitt möte.
Ursprungligen skulle SRS årsmöte hållas i Stockholm och därför lades båda årsmötena på samma dag. Istället hålls båda årsmötena digitalt via zoom.

Efter StockholmsRosens årsmöte lämnar vi över till Svenska Rosensällskapet. 
SRS inleder sitt årsmöte med ett föredrag på Zoom av Maria Hjort. Ämnet är Sissinghurst och dess rosor.

Anmäl dig till stockholmsrosen@svenskarosensallskapet.se så får du en inloggningslänk på mail. 

Torsdag 21 april 2022 kl 10 - ca 17

Beskärningsdag på Skansen

Tillsammans med personalen på Skansens trädgårdsavdelning beskär vi rosorna i Rosengården på Skansen. Detta är ett bra tillfälle att praktisera och lära mer om rosbeskärning på många olika typer av rosor. Vi håller på hela dagen, och du är välkommen att delta så länge du har möjlighet. Medtag lunch.

Vi träffas vid Skansens grindar klockan 10.00. Anmäl dig till stockholmsrosen@svenskarosensallskapet.se, senast 18 april. Ditt namn noteras vid Skansens entré. Fritt inträde för StockholmsRosens beskärare denna dag.

Aktiviteter april-juni 2022 

StockholmsRosen medverkar i Trädgårdsdagarna på Skansen 21-22 maj.

Besök i medlemmars trädgårdar under våren och utflykt med rostema i sommar.
Under våren planerar vi att träffas i mindre grupper och prata rosor. Formerna för dessa möten är inte helt klara vi avvaktar de rekommendationer från myndigheterna som kommer att gälla.
Vi återkommer på mail när läget klarnat.

Resa till nordvästra Skåne 1-4 september 2022

Vi planerar att genomföra en resa till nordvästra Skåne första dagarna i september. Vi åker tåg t.o.r. och bor på hotell i Ängelholm. Vi reser runt med buss och besöker plantskolor och trädgårdar, bl.a. Fredriksdal, Norrvikens trädgårdar, Sofiero, Flora Linnéa etc. Mer information om resan kommer i mail till StockholmsRosens medlemmar.
 

Lördag 15 oktober 2022 kl 15.00
Lars-Åke Gustavsson - om rosinventerigen i POM 2001-2010
Den välkände rosexperten Lars-Åke Gustavsson och rosuppropets biträdande projektledare Henrik Morin, utkom i våras med boken
Rosarvet i nationella genbanken - ett verk som hyllats unisont och av den internationella rosfederationen WFRS och beskrivs som den viktigaste studien som utkommit någonstans under de senaste 20 åren.

I samarbete med Skansen kommer Lars-Åke att gästa oss och berätta om arbetet med att samla in och examinera de rosor som utgör våra gemensamma gröna kulturarv. Han kommer även att presentera några av de 331 rosor som bevarats i den nationella genbanken i Alnarp.
Plats: Skånska gruvan, Rosendalsvägen 14, Djurgården (nära Ulla Winbladh).

- - - - -